De kliniek: hier gebeurt het allemaal

Wij hebben hart voor de dieren die wij in onze kliniek behandelen. Dat blijkt al uit de kleine dingen: de waterbak in de wachtkamer. Het warme dekentje over uw kat na een ingreep. Een aai over de bol van uw konijn. En een koekje voor de hond bij het afscheid. 

Maar het blijkt ook uit de faciliteiten in onze kliniek: de afgelopen jaren hebben wij fiks geïnvesteerd om de best mogelijke diergeneeskundige zorg mogelijk te maken. 

Ten slotte streven wij naar persoonlijke contact met u, als diereigenaar. Dat betekent dat wij met u overleggen wat de beste behandeling is. Wij luisteren naar u en houden rekening met uw wensen en mogelijkheden. Wij hechten dan ook groot belang aan persoonlijk contact en goede communicatie.

Het team van Dierenkliniek Ittersum - Zwolle-Zuid

Lees meer over het team van Dierenkliniek Ittersum

In de kliniek hebben wij de volgende faciliteiten:

Bij goede diergeneeskundige zorg horen bepaalde faciliteiten. In onze kliniek hebben wij:

  • Een moderne operatiekamer, met gas-narcose en de beste bewakingsapparatuur. De gas-narcose stelt ons in staat om snel de diepte van de narcose aan te passen. Door de bewakingsapparatuur kunnen wij goed in de gaten houden hoe het met uw dier gaat.
  • Een opnamemogelijkheid. Wat eten, wat drinken, een warme deken…Is uw dier voor langere tijd opgenomen? Dan maken we het hem of haar zo makkelijk mogelijk. Bovendien kunt u hem of haar komen bezoeken. Een telefoontje is voldoende.
  • Een goed uitgerust laboratorium met moderne bloedanalyse-apparatuur en de mogelijkheid voor uitgebreid urine-onderzoekDaarnaast werken we samen met een extern laboratorium, waar wij specialistischer onderzoek laten doen. 
  • Een uitgebreide unit voor tandheelkunde. 
  • Ten slotte beschikken wij over goede röntgenfaciliteiten.

Lees meer over de behandelingen die wij uitvoeren in de Dierenkliniek.

Behandelkamer

De behandelkamer

Wij hebben 2 behandelkamers. Hier onderzoeken en behandelen wij uw huisdier. Onze speciale behandeltafel is mechanisch hoger en lager te zetten. U hoeft uw grote hond dus niet meer zelf op te tillen en op de tafel te zetten.

De tafel heeft bovendien een ingebouwde gewichts-meetfunctie. Daardoor hoeft uw dier niet verplaatst te worden om hem of haar te wegen.

Operatiekamer

De operatiekamer is toegerust met een behandeltafel, waar wij onze operaties uitvoeren. De bewakingsapparatuur stelt ons in staat om op uiterst professionele wijze de conditie van het dier in de gaten te houden tijdens de ingreep.

Als het nodig is, kunnen wij bovendien snel ingrijpen. Dat komt omdat wij werken met gasnarcose. Hiermee is de diepte van de narcose snel aan te passen. Zodoende kunnen wij ook kwetsbare dieren behandelen. Bijvoorbeeld een dier met een hartruis, of een dier dat zeer ziek is.

Rontgenapparaat

Het röntgenapparaat

Wij hebben een nieuw, digitaal röntgenapparaat. Daarmee maken we snel en nauwkeurig foto’s. Deze foto’s beoordelen wij vanaf een computer. De beelden zijn scherp en wij kunnen dan ook gauw achterhalen waar het probleem zit.

Desgewenst kunnen wij de opnamen ook doorsturen naar een specialist, of een eigenaar.

Tandheelkundige unit

De tandheelkundige unit

Als een huisdier een tandheelkundige behandeling nodig heeft, dan brengen wij het onder narcose. Daarna plaatsen we hem of haar op de unit, zodat we het gebit goed kunnen inspecteren en spoelen.

Met de handige ‘bijschuiftafel’ hebben wij alle benodigde materialen binnen handbereik. Op deze manier duurt een behandeling aan de tanden nooit langer dan nodig. En slaapt uw huisdier ook niet langer dan noodzakelijk is.

Reacties zijn uitgeschakeld.