Vlooien, teken en wormen bestrijden

Simparica - Stronghold verpakkingen tegen katten- en hondenvlooien, teken en mijten

Vlooieneitjes worden door onszelf en onze dieren meegenomen naar binnen. Bijvoorbeeld via onze schoenzolen en via de vacht van onze dieren. Die eitjes komen in ons huis in ontwikkeling. Katten- en hondenvlooien komen dus ook ’s winters voor.

Daarom is het verstandig om dier het hele jaar te behandelen. Tegen vlooien én teken, want ook zij zorgen voor problemen. Teken komen van de lente tot en met het najaar voor en kunnen ziektes overbrengen.

De behandeling tegen vlooien en teken kan deze maanden voordelig: wij hebben namelijk 3 kortingsacties met de antivlooien- middelen Simparica en Stronghold:

Tot en met juli korting op Simparica, Stronghold en Stronghold plus

Stronghold beschermt honden en katten tegen vlooien en mijten. Bovendien ontwormt het middel.

Stronghold plus is alleen geschikt voor katten. Het middel beschermt tegen vlooien, mijten en teken en het ontwormt.

  • Koop 3 pipetten Stronghold of Stronghold plus, dan krijgt u 1 pipet gratis.
  • Koop 6 pipetten Stronghold of Stronghold plus, dan krijgt u 2 pipetten gratis.

Simparica is alleen geschikt voor honden. Dit middel beschermt uw hond tegen vlooien, mijten en teken.

  • Koop 1 doosje van 3 tabletten Simparica, dan krijgt u 1 tablet gratis.

Zowel de pipetten als de tabletten bieden 1 maand bescherming. Kom snel langs om gebruik te maken van deze korting!

Waarom is het verstandig om katten- en hondenvlooien te bestrijden?

  • Vlooien brengen schimmelinfecties over.
  • Ze veroorzaken jeuk en irritatie van de huid.
  • Ze kunnen bloedarmoede veroorzaken bij puppy’s en kittens.
  • Sommige honden of katten kunnen een vervelende allergie ontwikkelen.
  • Een vlooienplaag ontstaat gemakkelijk, maar is erg lastig onder controle te krijgen.

Teken zijn verantwoordelijk voor het overbrengen van akelige ziektes. Mijten veroorzaken huidproblemen, zoals jeuk of kaalheid.

Hoe weet u dat uw hond of kat vlooien heeft?

Wanneer uw dier veel jeuk heeft en u ziet donkerbruine of zwarte puntjes op uw dier, dan heeft hij vlooien. De donkerbruine beestjes zijn de vlooien. De zwarte puntjes in de vacht zijn vlooienpoepjes.

Hoe zit dat eigenlijk met vlooien?

Wist u dat katten- en hondenvlooien maar een maand leven? In die tijd hebben ze bloed nodig om eitjes te leggen. Honderden! Die eitjes komen uit en na ongeveer 10 dagen verpoppen de larven zich. In de cocon kunnen vlooien maanden overleven. Nadat ze uitkomen, springen ze direct op uw hond. Uw dier ontkomt er niet aan!

Wat kunt u doen als er een vlooienplaag is?

Hebt u last van een vlooienplaag? Of is uw dier allergisch voor vlooienbeten? Dan kunt u de volgende maatregelen nemen:

  1. Was dekens, kussens en matjes waar uw dier op slaapt. Doe dit elke week, en was op 60 graden in de wasmachine. Dit doodt alle eitjes en larven die zich daar in bevinden.
  2. Hebt u tapijt? Of kan de slaapplek van uw dier niet in de wasmachine? Behandel uw huis dan 1 keer per 6 weken met een omgevingsspray. Bijvoorbeeld Indoor-X. Let op: dit middel wordt afgeraden in huishoudens waar kinderen onder de 4 jaar wonen! Lees voor gebruik altijd de gebruiksaanwijzing. Als alternatief kunt u kiezen voor Stronghold, eventueel aangevuld met een program injectie.

Wat niet helpt

U kunt (vlooien-)eitjes onvoldoende opruimen door extra goed te stofzuigen of te dweilen. Er zijn wel sprays die u kunt gebruiken om een plaag tegen te gaan. Maar meestal is het voldoende om uw hond te behandelen. De diertjes zoeken uw hond immers op. Als u hem behandelt, gaan ze dood en lost het probleem vanzelf op.

Mensen kammen hun dier met een vlooienkam. Dit is een prima manier om na te gaan of uw dier vlooien heeft. Maar u voorkomt er geen besmetting mee. Als u met een kam vlooien opspoort, dan bent u eigenlijk al te laat. Wanneer u daarentegen uw huisdier preventief behandelt, dan zullen de vlooien direct doodgaan en geen eitjes meer leggen. Zo blijft uw huis vlo-vrij en schoon.

Over teken

Teken geven van de lente tot en met het najaar problemen. Dan komen ze veel voor. Teken bevinden zich veelal in bossen en struiken. Als uw hond of kat  daar rondscharrelt, laat een teek zich op hem vallen en bijt zich vast. Een teek laat los wanneer hij klaar is met voeden. Echter, in zijn speeksel zitten soms ziekteverwekkers. Daarom is het belangrijk om ook regelmatig te behandelen tegen teken.

Hebt u een teek op uw dier gevonden? Dan kunt u deze het gemakkelijkst verwijderen met een speciale tekentang. Deze is te koop in dierenwinkels. Wij hebben ze ook te koop en laten u graag zien hoe het verwijderen van een teek in zijn werk gaat.

Contact

Hebt u vragen over de teken- of vlooienbehandeling van uw hond of kat? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Reacties zijn uitgeschakeld.