Februari: gratis gebitscontrole voor kat en hond

Gratis gebitscontrole bij Dierenkliniek Ittersum

De hele maand februari kunt u een afspraak maken voor een gratis gebitscontrole voor uw kat of hond. Deze controle bestaat uit:

• Een uitgebreide, gratis gebitscontrole door ervaren dierenartsen
• Inspectie op tandsteen, tandplaque en andere problemen
• Uitleg over het schoonhouden van het gebit van uw kat of hond


Maak een afspraak

Gebitsproblemen hebben nare gevolgen

Tandplaque en tandsteen zijn de belangrijkste oorzaken van gebitsproblemen bij honden en katten. Naarmate de dieren ouder worden, groeit ook de kans op het ontstaan van tandvleesproblemen.

Dit lijkt misschien niet zo belangrijk, maar er speelt meer dan een slechte adem of een (pijnlijke) rotte tand. Een verwaarloosd gebit kan grote problemen geven, zoals schade aan de nieren, de lever of de hartkleppen. En die problemen zijn niet zo een-twee-drie opgelost.

Wist u dat 80% van alle honden die ouder zijn dan 3 jaar gebitsproblemen heeft? Maak daarom een afspraak voor de gratis controle. Het kost u niets en u kunt er grote problemen mee voorkomen.

Maak een afspraak

Gratis gebitscontrole kat en hond: inspectie en instructies

Dierenartsen Arjen Roozeboom en Mildred Noordam doen een volledige gebitscontrole bij uw kat of hond. Daarbij letten ze op de aanwezigheid van tandsteen en tandplaque. Zij controleren het gebit van uw huisdier ook op eventuele andere, minder goed zichtbare problemen. Vervolgens geven ze aan of een behandeling nodig is of niet.

Als u wilt, kunt u een aparte afspraak maken om te leren hoe u de tanden en kiezen van uw hond of kat schoonhoudt. Ook deze ‘poetsinstructies’ zijn gratis.

Wilt u meer lezen over tandreiniging van uw huisdier? Lees dan de informatie die Royal Canin voor u heeft samengesteld.

Maak een afspraak

Maand van het gebit: georganiseerd door de GGG en PEDIGREE®

Regelmatige gebitsverzorging is nodig om problemen te voorkomen. Daarom organiseert de Groep Geneeskunde van Gezelschapsdieren (GGG) in samenwerking van PEDIGREE® elk jaar in februari de Maand van de Gebitscontrole voor kat en hond. Dierenkliniek Ittersum doet hier graag aan mee.

Reacties zijn uitgeschakeld.