Maand van het gebit: gratis gebitscontrole voor hond en kat

Gratis gebitscontrole bij Dierenkliniek IttersumHele maand februari gratis controle en tandenpoets-instructies

• Uitgebreide controle door ervaren dierenartsen
• Inspectie op tandsteen, tandplaque en andere problemen
• Uitleg over het schoonhouden van het gebit


Maak een afspraak

Gebitsproblemen hebben nare gevolgen

Gebitsproblemen bij honden en katten worden met name veroorzaakt door tandplaque en tandsteen. Naarmate de dieren ouder worden, groeit ook de kans op het ontstaan van tandvleesproblemen.

Dit lijkt misschien niet zo belangrijk, maar er speelt meer dan een slechte adem of een (pijnlijke) rotte tand. Een verwaarloosd gebit kan grote problemen geven, zoals schade aan de nieren, de lever of de hartkleppen. En die problemen zijn niet zo een-twee-drie opgelost.

Wist u dat van alle honden die ouder zijn dan 3 jaar, 80% gebitsproblemen heeft? Maak daarom een afspraak voor de gratis controle. Het kost u niets en u kunt er grote problemen mee voorkomen!

Maak een afspraak

De gratis gebitscontrole: inspectie en instructies

Dierenartsen Arjen Roozeboom en Marlies Hendriks doen een professionele gebitscontrole, waarbij zij letten op de aanwezigheid van tandsteen en tandplaque. Zij controleren het gebit van uw huisdier ook op eventuele andere, minder goed zichtbare problemen. Vervolgens zullen ze aangeven of een behandeling nodig is of niet.

Als u wilt, kunt u een aparte afspraak maken om te leren hoe u het gebit van uw hond of kat schoonhoudt. Ook deze ‘poetsinstructies’ zijn gratis. Wil u meer lezen over tandreiniging van uw huisdier? Lees dan de informatie die Royal Canin voor u heeft samengesteld.

Maak een afspraak

Maand van het gebit: georganiseerd door de GGG en PEDIGREE®

Regelmatige gebitsverzorging is nodig om problemen te voorkomen. Daarom organiseert de Groep Geneeskunde van Gezelschapsdieren (GGG) in samenwerking van PEDIGREE® elk jaar in februari de Maand van de Gebitscontrole. Dierenkliniek Ittersum doet hier graag aan mee.

Reacties zijn uitgeschakeld.