Dieren chip: waarom uw huisdier chippen?

Waarom is een dieren chip belangrijk? - Dierenkliniek Ittersum. Bron Flickr: metro centric

Met een geregistreerde dieren chip is altijd na te gaan wie de eigenaar van een hond, kat of konijn is. Chips hebben al veel verdwaalde of weggelopen dieren met hun eigenaar herenigd.

Maak een afspraak

Dieren chip: soms verplicht

In sommige gevallen is een chip verplicht:

• Vanaf 7 weken is een hond chippen verplicht.
• Veel ziektekostenverzekeringen eisen een chip.
• Veel pensions eisen een chip.
• Als u naar het buitenland reist, is een chip verplicht.

Maar ook als het niet moet, adviseren wij u om uw dieren een chip te geven. Doordat een dier geregistreerd is, wordt u, als eigenaar, sneller gevonden en kunt u met uw dier herenigd worden.

Een dieren chip is belangrijk. Maar wat is dat eigenlijk?

Een dieren chip is een klein buisje van ongeveer 14 mm. groot. In het buisje zit elektronica met een uniek nummer. De dierenarts plaatst met een naald de chip onder de huid van uw dier. Die voelt een klein prikje, maar verder niets.

Als wij een afleesapparaat (‘chipreader’) bij uw dier houden, dan wordt er een spoeltje in werking gezet. Daardoor zend de chip een signaal uit en kunnen wij het nummer lezen. Zonder die reader gebeurt er niets, want er zit geen batterij in de chip.

De chip is dus pijnloos en ongevaarlijk voor uw dier. U ziet hem niet zitten. Maar mocht er wat met uw hond, kat of konijn gebeuren, dan kunt u hem altijd terugvinden. Maak daarom een afspraak en laat uw kat, konijn of hond chippen.

Maak een afspraak

Vergeet niet de dieren chip te registreren! Dierenkliniek Ittersum regelt dit voor u

Als u uw dier bij ons laat chippen, kunnen wij ook de registratie voor u regelen. Daar heeft u dus geen werk aan.

Wanneer u uw dier bij een andere dierenarts laat chippen, registreert u het nummer op www.chipnummer.nl. Vergeet dit niet, want dan is uw hond, kat of konijn nog steeds niet te traceren!

Het nummer van de chip staat in het dierenpaspoort of het vaccinatieboekje. Is uw dier gechipt, maar kunt u het nummer niet vinden? Dan lezen wij de chip voor u uit en kunt u hem alsnog registreren op www.chipnummer.nl.

Meer informatie vindt u op www.chipjedier.nl. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen met een vraag. Ons telefoonnummer is: 038 – 465 02 34.

Reacties zijn uitgeschakeld.